Bükk-Mátra 2012.07.15

Nos ez volt az a túra, ami eredetileg fürdőtúrának indult, aztán mégsem lett belőle fürdés. Történt a hónap elején, hogy azon gondolkodám milyen programot is kellene összehozni erre a hónapra. Bújva netet és jegyzeteimet az eddig kinézett majdani célpontokat, megakadt a szemem Bükkszéken. Már néhány éve ott pihen a bükkszéki fürdő a leendő célpontok mappájában. Nosza ugrás Bükkszék honlapjára. Lelombozó hír: A fürdő felújítás miatt zárva. Viszont jó hír, hogy nyitás 2012. július 6-án. Néhány telefon, egy kis egyeztetés és máris összeáll egy kisebb társaság és kiegyezünk 8.-ában a túra időpontját illetően. Alig telik el 2 nap, újabb hír a fürdő nyitásáról: mégsem nyitnak 6.-án. Újabb 2-3 nap és újabb hír a www.bukkszek.hu oldalon: Nyitás 11.én, amit azért már kezdek kicsit kétkedve fogadni, hiszen a www.bukkszekfurdo.hu oldalon még mindig a következő hír olvasható:

2012-07-02 21:25

A fürdő a felújítás ideje alatt zárva tart

Tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy a Bükkszékfürdő Gyógy- és strandfürdő felújítás és fejlesztés miatt zárva tart. A nyitás tevezett időpontja: 2012. június vége

Hogyisvanez?????? Júliusban június vége a tervezett megnyitás?? No mindegy, újabb telefonok, egyeztetések, túra elnapolva 15-re, legfeljebb fürdés nem lesz de motorozunk egyet. A várható létszám 5 személy, 5 motor.

Elérkezett az indulás reggele, akkor már tudtam, hogy legfeljebb ketten leszünk, mert hárman nem várt problémák miatt nem tudnak jönni, még előző nap délután lemondták a részvételt. Végül is egyedül maradtam.

Így is kellemes nap kerekedett ebből a vasárnapból.

Röviden:

- Megmásztam a siroki sziklavárat,

- Igaz csak kívülről, de szemrevételeztem a bükkszéki fürdőt. Fürdés majd egy másik alkalommal lesz - remélem.

- Megcsodáltam Pétervására templomát. Sajnos csak kívülről, zárva volt.

- Istenmezején megálltam néhány fotó erejéig.

- A Cered-Salgótarján út most is élmény volt.

- Egy pompás kései ebédet fogyasztottam Alsótoldon a Bableves csárdában.

- Végül, mivel két pont között legrövidebb út az egyenes, de én tudok egy rövidebbet az erdőn át, hazafelé vettem az irányt -- a Mátrán keresztül.

A siroki vár

Sziklaképződmény a vár közelében

Pétervására

Istenmezeje

A túrán készült fotókat itt nézheted meg.

És végezetül a bejárt útvonal: