Elő-túra Szlovákiában 2013.03.09.

Miért is elő-túra? Egyszerűen azért, mert megelőz egy másikat, azzal a céllal, hogy némiképp felderítsük annak útvonalát.

Résztvevők: Dpepe és Barátja, no meg én.

Május 31 - június 2 között a Csamovák klub egykori elnökének, Ács Zolinak a szervezésében egy kb. 15-20 motorból álló csapat látogat el a lengyelországi Wadowicébe. A túra célja a motorozáson túl, elsősorban a 2012. május végén Lengyelországban, egy tragikus motoros balesetben elhunyt társainkról megemlékezni a baleset helyszínén.

Nyirkos, párás reggelre ébredtem ezen a napon. Sok jóra nem számítottam, már ami az időjárást illeti, de szerencsére nek kaptunk jelentősebb esőt az úton, vagyis nem kellett beöltözni esőruhába.

Pepéékkel Balassagyarmatra beszéltünk meg találkozót, és onnén hármasban folytattuk a túrát.

A bejárt útvonal:

Azért a Tátrában még akadt néhány igazán fogós útszakasz, több centiméter vastag jéggel borítva. Ehhez tudni kell, hogy arra nem sózzák az utakat, hanem zúzott kővel szórják fel, ezzel csökkentve a síkosságot. Ezeken a szakaszokon a legkellemetlenebbek az úton hosszirányban kialakult jégbordák voltak. Szerencsére az ilyen szakaszok egy kb 10-15 km-es részre korlátozódtak.

További fotók az útról.